Здравейте , назначен съм като охрана по чл.67 ал.1 т.1 във връзка с чл.70 ал 1 за срок от 6 месеца .Срока ми изтича на 01.03.2015 г . има вероятност да не ни подновят договорите .Какви са правата ми за борса като да отбележа , че преди за започна работата бях на платена борса но я ползвах само 1 месец .Ще ползвам оставящата ми борса от преди новата работа ли или ще ми се преизчислява ? Благодаря Ви.
Имате ли сключен официално трудов договор? Имате ли утвърден график за отпуските?

Имам сключен договор от срочен премина в безсрочен по чл.67 ал.1  , но нямаме поне пред нас показан график за отпуски.
Здравейте , ако може някой да ме посъветва какво да правя? Моят работодател ми отказва да ползвам годишният си отпуск дори несъм ползвал и за миналата година .Когато го помолих да се пусне за 10 дни той ми отказа категорично и ми скъса молбата заяви ми че ще си търси нов работник. Аз му отговорих че нямам нищо против и му казах че няма да ходя повече на работа , нямам заплата за получаване ,защото ни я дава на ръка .Може ли да ме уволни и аз длъжен ли съм му с нещо .
Здравейте, трябва ми помощ трябва да освободя секретар на читалище по чл.328 т.5 помогнете за обяснение какво да напиша като се има в предвид , че от страна на секретаря няма да има възражения. Правя го по този член за да може да ползва борса по натрупан стаж.Благодаря предварително!
Имам малък проблем председател съм на читалище.Колектива с който работи секретаря ме принуждава да я освободя от длъжност, но незнам по какъв член от КТ .Така ,че да и се изплати някакво обещетение на жената въпреки ,че няма никаква вина от нейна страна? Но и да може да си ползва обещетение от Бюрото по труда? Ще съм ви благодарен ако ми помогнете! И какви документи трябва да приготвя?
А за самия работник освен:

1.Заповед
2.Оформена тр.книжка
3.Сл.бележка по чл.45
 

друго какво трябва
Благодаря
Какви документи трябва да подготвя пред НОИ при прекратяване на тр.договор по чл.331 от страна на работодател? Благодаря Ви!
Здравейте, имам един въпрос и ще се радвам някой да ми помогне. Подала съм предизвестие за прекратяване на тр.договор въпроса ми е ще ми бъде ли изплатена отпуска за 2013 г и колко дни ми се полагат като договора ми е от 01.06.2012 г . /за 2012 съм я ползвала/предизвестието ми е до 28.02.2013г ако е от значение.
благодаря
Интересуваме регистриран съм в бюрото по труда на 28.12.2012 г имам право на обещетение . Когато отидох да си подам документите в РУСО ми казаха , че работодателя ми бави осигуровките за декември и да отида на 26.01.2013 от кога ще ми тече обещетението от датата на регистрация в бюрото или от подаванто на документи в РУСО като всичко ми е изрядно ? Предварително Ви благодаря
Принудиха ни да подпишем молби за прекратяване на договора по чл.325 ал 1 осигуряваме се на 700 лв може ли да се самоосигурявам за още 1 месец за да ида на борса платено ?